Tuesday, May 13, 2014

Conchita Wurst ή στους ντεμέκ ουστ!

"Θλιβερής μνημοκληρονομιάς των ερώτων μας ο μαμωνάς 
Αναπαραγωγή της ψευτιάς, ξεχασμένη η αλήθεια για μας. 
Το ξέρω σας αρέσει η βιδωμένη σχέση 
Ο εαυτός σου φρίκη στον άλλον να ανήκει"
Νικόλας Άσιμος


Είμαι από εκείνους που αγνοούσαν πως το περασμένο Σάββατο ήταν η Eurovision. Επίσης αγνοούσα τη συγκεκριμένη συμμετοχή που τόσο αποκαλυπτική αποδείχτηκε. Φυσικά την Κυριακή είχα μάθει τα πάντα για αυτή. Πόσο γελοία είναι η εμφάνιση, πόσο έλλειψη αυτοσεβασμού έχει η πουστάρα και άλλα τέτοια πολλά. Δεν θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για την αντίδραση της εκκλησίας και άλλων συντηρητικών και φανερά φασιστικών ομάδων, αλλά για την αντίδραση των προοδευτικών, αυτών που τόσο εξυπνακίστικα γράφανε την κάθε κομπλεξική παπαριά που σκεφτόταν και σημείωναν από κάτω δεικτικά "Κλαίω"!!!


Θα έπρεπε όντως να κλαίνε, αλλά όχι από τα γέλια για την εξυπνάδα που είπαν, μα για την κατάντια τους να μην έχουν κλάψει για τα θύματα των φασιστών στην Ουκρανία για τα εκατοντάδες θύματα στο Αιγαίο, για τους χιλιάδες νεκρούς της κρίσης σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θα έπρεπε να κλαίνε για τον μουσάτο με το φόρεμα που στο κατηχητικό απλώνει χέρι σε παιδάκια και μετά η μάνα τους, του φιλάει το χέρι. Θα έπρεπε να κλαίνε, που το ανοιχτό μυαλό τους, φτάνει μέχρι την προστασία του παχέως εντέρου τους. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι για το φαρισαϊσμό ως αιτία κατάντιας της κοινωνίας, αλλά τσίπα δεν μας έμεινε. 

Μάτσο σκατάδες που δεν μπορούν τους πούστηδες, αλλά "αν μου κάτσει κανά καλό πουστράκι θα το γαμούσα".  Ανοιχτόμυαλα τίποτα που ρωτάνε τον γκέι-γνωστό που απέκτησαν οικειότητα αν τον παίρνει ή τον δίνει για να τον τακτοποιήσουν στο στρέιτ ντουλαπάκι του μυαλού τους. Προοδευτικά τομάρια που χασκογελούν στη θηλυπρέπεια και το διαφορετικό. Επαναστάτες τις κλανιάς που σου λένε πως δεν μπορώ να βλέπω όμορφες λεσβίες, στεναχωριέμαι. Δώσαμε δωδεκάρι εμείς στο διαφορετικό! Και καλά! Αν ήταν ελληνική συμμετοχή, θα την είχαμε λιθοβολήσει και θα είχαμε σάλο. Όχι! δε με νοιάζει το πανηγυράκι της Ευρώπης με τα σαχλοτράγουδα με ενόχλησαν όμως πολύ, όλοι όσοι σκούζουν για τον ρατσισμό, για το μίσος, για την ξενοφοβία, ακόμη ακόμη και για την ομοφοβία και μπροστά σε μια εικόνα ξένη - επιλογή αυτοδιάθεσης ενός ατόμου- βγάλανε όλο το σκοταδισμό, το μίσος και την κακία τους στη φόρα. 


Όλοι αυτοί που μεγαλώνουν παιδιά και δεν ξέρουν τι να τους πουν γι αυτό το πλάσμα που είδαν, είναι οι γονείς των παιδιών που τραμπουκίζουν τους διαφορετικούς συμμαθητές τους στο σχολείο. Είναι οι γονείς που θέλουν το παιδί τους να γίνει "φυσιολογικό" γιατί ο κόσμος είναι κακός και θα πληγωθεί. Είναι οι γονείς, που δεν καταλαβαίνουν, πως ο κακός κόσμος είναι η αφεντομουτσουνάρα τους που γεννά κακούς και εγωιστές, κομπλεξικούς ή ακραία καταπιεσμένους ανθρώπους. Η πατριαρχία απαιτεί να είναι προνόμιο το γεγονός πως κάποιος γεννιέται με αρχίδια αντί για κλειτορίδα και δεν συγχωρεί όποιον επιλέγει διαφορετικά. Να τον χαίρεστε τον κόσμο σας αγαπητοί και να λυπάστε μόνο για τα παιδιά που του αφήνεται, γιατί με αυτά τα μυαλά, θα τον κάνετε χειρότερο!
ΠΗΓΗ: IROSWORLD


1 comment :

Anonymous said...

Εξαιρετικό editorial! Μπράβο! Με το ίδιο πνεύμα (αλλά πιο ήπια) τους τα είπα κι εγώ στο FB με αφορμή το "ευφυολόγημα" που έχει κυκλοφορήσει εκεί ότι δήθεν "Αν ψηφίσατε Αυστρία με 1,18 ευρώ και της δώσαμε 12άρι, τρέμω στην ιδέα του τι θα ψηφίσετε στις εκλογές την επόμενη εβδομάδα που είναι και δωρεάν." Η απάντηση μου ήταν η εξής: "Το ανωτέρω ευφυολόγημα, που παρακυκλοφόρησε τελευταία, είναι λανθασμένο σε πολλά επίπεδα: κατ' αρχήν, φέρνει στο προσκήνιο την κλασσική διχοτόμηση/ευθυνοφοβία του Έλληνα: ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε - ΕΜΕΙΣ δώσαμε, ΕΣΕΙΣ θα ψηφίσετε - ΕΓΩ τρέμω: και μέσα και έξω από το κοινωνικό σύνολο, καταπώς τον συμφέρει. Κατά δεύτερο λόγο, δεν καταλαβαίνω την λογική του. Κατά τους "σοβαρούς", η Eurovision είναι ένα "πανυγηράκι", ένα "τσίρκο". Στο τσίρκο υπάρχει η ιστορική παράδοση της γυναίκας με την γενειάδα. Άρα, η φετινή νικήτρια, δικαιώνει τους σοβαρούς. Πέρα από την πλάκα όμως, η συγκεκριμένη αμφίεση δεν φανερώνει ένα αλλοπαρμένο freak, αλλά ένα πολιτικά σκεπτόμενο άτομο. Δηλώνει: είμαι gay, οι "εχθροί" μου με θέλετε γυναίκα για να κοροϊδεύετε, οι "φίλοι" μου με θέλετε αρρενωπό για να μην σας εκθέτω, εγώ όμως δεν κάνω την χάρη κανενός και μετέχω και στις δύο (τις εξόχως συμβολικές - ανάμεσα στις πολλές) όψεις μου. Αυτό για μένα είναι εξόχως προοδευτική διαδικασία, ενισχυμένη από το γεγονός ότι η στάση και η κίνηση της κατά την διάρκεια του τραγουδιού ήταν σεμνή και μετρημένη. Θεωρώ ότι όσοι την ψήφισαν με σκέψη και όχι για πλάκα, θα ψηφίσουν άριστα και στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.